woensdag 2 april 2014

Recept: Stroopwafel/kaneel-cake


Ik was eerst van plan om macarons te maken, maar toen kwam ik erachter dat ik niet alles in huis had. Maar ik had nog steeds zin om iets te maken, dus ging ik even in mijn boekje met recepten die ik nog wil doen kijken. Toen zag ik dat daartussen een stroopwafel/kaneel-cake tussen stond en daar had ik wel zin in! Ik heb dit recept op www.lekkerensimpel.com gezien en ik vind het zo lekker dat ik het ook met jullie wou delen.
Benodigdheden:

- 200 gram boter
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel kaneel
- snufje koek- en speculaaskruiden
- 5 stroopwafels
- 150 gram suiker
- 50 gram lichte basterdsuiker
- 4 eieren



Wat moet je doen:

Verwarm je oven voor op 160 graden. Meng dan de twee soorten suiker met het boter. Als dit goed door elkaar zit voeg je 1 voor 1 de eieren toe, dat betekend dat je het volgende ei er pas bij doet als het andere ei is opgenomen in het mengsel. Daarna voeg je, ook weer, beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel bij het mengsel. Snij alle stroopwafels in kleine stukjes en doe die samen met het kaneel door het mengsel. Vet een cakevorm in en doe het beslag daar in. Bak de cake in ongeveer 60 minuten en eet smakelijk!

dit was het recept, hopelijk vonden jullie het leuk. Wat is jouw favoriete soort cake? Laat het achter in de reacties.
Xx


Geen opmerkingen: