vrijdag 25 april 2014

5x Koningsdag recepten

Het is alweer bijna Koningsdag, een dag vol gezelligheid en kleedjes. Heb jij wat gezelligs voor die dag op de planning en wil je er graag nog iets lekkers voor maken, kijk dan zeker eens naar deze recepten. Misschien zie je er wel wat leuks tussen, zodat jij lekker aan de gang kan gaan.


Wat heb je nodig?
- 2 bakjes frambozen (a 125 g)
- 1 sinaasappel, uitgeperst
- 1,5 eetlepel kristalsuiker
- 1 bakje blauwe bessen (150 g)
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 g Franse volle kwark (bak 500 g)


Wat moet je doen?
- Doe de frambozen, een halve eetlepel kristalsuiker en 2 eetlepels sinaasappelsap in een steelpan.
- Breng het geheel aan de kook en laat het nog even 2 minuten doorkoken. Zet daarna het vuur uit en laat het mengsel afkoelen tot het lauw is geworden.
- Doe 1 eetlepel kristalsuiker en het zakje vanillesuiker bij de slagroom en mix het stijf.
- Roer nu de kwark en het stijve slagroom voorzichtig door elkaar heen.
- Pak 6 glazen en verdeel de blauwe bessen, gevolgd door de slagroom en als laatste de lauwe frambozensaus. Je coupe is nu klaar!


Recept van www.girlscene.nl




Ingrediënten
1 blik cocktailworstjes a 400 gr
5 a 6 vellen bladerdeeg
1 ei, losgeklopt
1 eetl mosterd
Bereiding
Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien. Laat de cocktailworstjes uitlekken en dep ze droog. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Cocktailworstjes opgerold in dunne reepjes bladerdeeg.
Snijd van een plakje bladerdeeg ca 8-10 dunne reepjes. Rol de cocktailworstjes een voor een in een reepje bladerdeeg en druk goed vast.
Cocktailworstjes in een bladerdeeg jasje.
Snijd een plak bladerdeeg een keer horizontaal en een keet verticaal door zodat je 4 kleine vierkantjes hebt. Smeer een beetje mosterd in het midden hiervan en rol er een worstje diagonaal in.
Strijk de bladerdeeghapjes aan de bovenkant in met het ei. Strooi er eventueel nog wat geraspte kaas over. Zet ca 15 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn.





Doe 300 gram schoongemaakte wortelen in de blender. 
Schil de banaan en voeg deze toe aan de wortelen. 
Voeg als laatste de 250 gram verse ananas toe. 
Vul dit geheel aan met een groot glas water en zet de blender aan.
En klaar is je Koningssmoothie!

Ingredienten:
Biscuit:
5 eieren
150 gr suiker
125 gr bloem
Rasp van 1 sinaasappel
25 gr maizena
2 druppeltjes kleurstof ( ik gebruikte Wilson icing color orange)
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
Vulling:
Sap van 2 sinaasappels (gebruik ook de gerapste sinaasappel van hierboven)
250 ml slagroom
1 zakje klopfix
2 eetl suiker
3 blaadjes gelatine
Topping:
Poedersuiker
Slagroom met kleurstof
Bereiding:
Verwarm de oven op 140 graden. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Vet de gehele vorm in en bestuif met een beetje bloem.
 Manier met mixer:
Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in een grote beslagkom en zet deze in een bak met warm water. Mix de eieren met suiker 10 minuten tot een luchtige schuimige massa.
Manier met keukenmachine met mixerfunctie:
Leg de eieren van te voren even in warm water (niet te heet) en mix ze daarna samen met de suiker en vanillesuiker 10 minuten luchtig en schuimig.
  
Zeef de bloem, maïzena en een snufje zout er bij en spatel deze met een lepel er luchtig doorheen. Voeg de sinaasappelrasp en de kleurstof toe en meng deze er goed door. Giet of schep het beslag in de springvorm en zet niet te hoog in de oven. Verwam nu de oven naar 185 graden en bak de biscuittaart in ca 40 tot 45 graden gaar.
Maak ondertussen de vulling: verwarm het sinaasappelsap met de suiker in een pannetje. Week de gelatine in koud water, knijp deze uit en roer door het sinaasappelsap. Laat het mengsel koud worden in de koelkast. Klop de slagroom met de klopfix stijf en voeg de ‘jam’ van sinaasappelsap toer en meng er goed doorheen.
Laat de taart afkoelen en snijd hem dwars doormidden. Besmeer met de sinaasappel-room en dek hem weer af. Laat hem minimaal een half uur opstijven in de koelkast. Maak de taart af met wat poedersuiker en gekleurde slagroom toetjes of naar eigen idee.




Benodigdheden:
1 winterpeen
1 bakje tuinkers
200 gram kikkererwtenpuree
4 wraptortilla's 

Wat moet je doen:
Winterpeen schillen en (in keukenmachine) raspen. Tuinkers afknippen en mengen met wortelrasp en zout en peper naar smaak. Wraps dik met kikkererwtenpuree besmeren en wortelmengsel in reep op midden van wraps leggen. Zijkanten over vulling vouwen en wraps stevig oprollen. Wraps schuin doormidden snijden.
Een makkelijke, smeuïge wrap in plaats van een broodje voor de lunch is weer eens wat anders. En je hoeft 'm maar één keer te maken om het recept uit je hoofd te weten.
Recept van www.ah.nl
Dit waren vijf recepten voor vandaag, hopelijk vonden jullie het leuk. Wat ga jij op Koningsdag doen doen? Laat het achter in de reacties. 
Xx
!Dit zijn niet mijn recepten!


Geen opmerkingen: