maandag 9 juni 2014

Recept: Oreo kwarktaart


Vorig weekend had ik weer zin om wat te maken, maar iets wat niet al te ingewikkeld is. Daarom ging ik voor een oreo kwarktaart. Ik heb nog nooit een kwarktaart gemaakt zonder pak, want meestal maak ik monchou, maar juist omdat ik iets anders wou ging ik eens een kwarktaart maken en om hem wat lekkerder te maken had ik er wat oreo's doorheen gedaan, i love it!




Wat heb je nodig?
- 500 gram kwark
- 250 ml slagroom
- 200 ml melk
- 150 gram biscuits
- 150 gram boter
- 50 gram kristalsuiker
- 10 blaadjes gelatine
- Rol Oreo (voor de grote Oreo fans: je kan ook twee rollen gebruiken)


Wat moet je doen?
- Bekleed de springvorm (24 cm)  met bakpapier of vet hem in met boter.
- Verkruimel de biscuitjes. Ik deed dat door ze in een boterhamzakje te doen en er daarna met een deegroller op te slaan.
- Smelt de boter in een pannetje en als de boter helemaal gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en meng je de stukjes biscuit door de boter.


- Doe het boter-biscuit mengsel in de springvorm en verspreid het over de hele bodem en druk het een beetje aan. Zet het daarna in de koelkast.
- Vul daarna een bakje met water en doe hier alle gelatine blaadjes in (zorg dat ze onder water liggen).
- Klop dan de slagroom stijf. En als dat goed stijf is meng je voorzichtig de kwark erdoor.


- Breek de Oreo koekjes in kleine stukjes (of gebruik dezelfde techniek als bij de biscuitjes) en meng die door het slagroom-kwark mengsel.
- Verwarm dan de melk in een pannetje op het vuur en net voordat het begint te koken haal je het pannetje van het vuur en doe je de kristalsuiker en de gelatine blaadjes erbij (knijp de gelatine blaadjes eerst goed uit voordat je ze in de melk doet). Laat dit afkoelen.


- Schenk de melk door het slagroom-kwark mengsel en blijf ondertussen roeren. Als dit goed door elkaar geroerd is kan je het in de springvorm doen.
- Laat dit minimaal drie uur in de koelkast opstijven (het liefst langer) en voor wat extra decoratie zou je er nog wat Oreo's op kunnen leggen.

Deze taart is eigenlijk helemaal niet zoet, dus voor degene die dat liever wel hebben: je kan ervoor kiezen om wat extra suiker door het mengsel te doen of je kan het serveren met poedersuiker.


Dit was het recept, hopelijk vonden jullie het leuk. Als jij dit ook hebt gemaakt, stuur dan een foto naar mij via Twitter @Dutchgirlss_x of via Instagram @Dutchgirlsss. Wat is jouw favoriete taart soort? Laat het achter in de reacties.
Xx

Geen opmerkingen: