Vandaag heb ik een DIY/receptje die je nog de hele winter kan gebruiken. Namelijk iets lekkers voor bij je warme chocolademelk. En wat is nou het lekkerste bij warme choco? Marshmallows natuurlijk! Maar gewone marshmallows zijn wel een beetje saai, dus heb ik ze een beetje versierd.
Wat heb je nodig?
- Marshmallows
- Chocolade
- Spikkels (of andere dingen waar je in kan dippen)
- Lange saté prikkers
Je moet zelf een beetje inschatten hoeveel je chocolade je nodig hebt voor het aantal marshmallows dat je hebt, want ik had echt veel te veel over. En je hebt evenveel saté prikkers als marshmallows nodig.
Wat moet je doen?
Smelt de chocolade au bain marie (= in een pan met daarin water en daarop een bakje waar de chocola in kan). Ondertussen kan je alle spikkels en dingen in bakjes doen waaruit je makkelijk kan dippen. En zet ook een bord klaar waar je de marshmallows op kan zetten.
Vraag bij het smelten van de chocolade eventueel hulp aan je ouders!
Als de chocolade gesmolten is kan je beginnen met dippen. Pak een marshmallow en dip deze een klein stukje in de chocolade. Haal er dan een beetje chocola weer af want anders gaat het dippen niet goed. Dip het nu in de spikkels en zet het op het bord (met de chocolade kant naar beneden) om de chocolade te laten stollen.
Doe dit ook met alle andere marshmallows. Als alle chocolade hard is geworden kan je ze op stokjes zetten, daarvoor hoef je ze nog niet op te pakken. Doe de saté prikkers ongeveer in het midden van de marshmallows en zorg dat ze er goed door heen zitten.
Doe ze in de warme chocolademelk en klaar ben je :)
Extra tip: Je kan ze ook in een glas zetten, als decoratie.
Dit was het artikeltje, hopelijk vonden jullie het leuk. Gaan jullie dit ook maken? Hebben jullie nog requests? Laat het achter in de reacties.
Xx
Geen opmerkingen:
Een reactie posten