donderdag 8 augustus 2013

Sinaasappel/mandarijn kwarktaart

Het is weer tijd om lekker te bakken en daarvoor heb ik een sinaasappel/mandarijn kwarktaart. En aangezien het nog steeds zomer is past deze taart daar ook heel goed bij. Verder is deze taart niet zo heel ingewikkeld om te maken en je hebt geen oven nodig.


Wat heb je nodig?

- 25 gram boter
- 50 gram biscuit (of Bastogne)
- 115 gram kwark
- 25 gram witte basterdsuiker
- 1,2 deciliter slagroom (wat je nog moet kloppen)
- Geraspte schil van een halve sinaasappel
- Sap van een halve sinaasappel
- Stukjes mandarijn


Wat moet je doen?

Smelt de boter door een pannetje met water op het vuur te zetten en daar een andere (glazen) schaal op te leggen. In de schaal er boven op leg je de boter. Terwijl je de boter smelt (vergeet niet af en toe te kijken en te roeren) verkruimel je het biscuit. Dit kan je doen door ze in een zak te stoppen en er met een deegroller over te rollen. Als de boter helemaal gesmolten is doe je de verkruimelde biscuit erbij en roer je die erdoor. Doe dit mengsel in een springvorm met een doorsnede van 15 cm. Druk het mengsel goed aan en zet het in de koelkast, zodat het stevig wordt. Meng ondertussen de kwark, suiker, sinaasappelschil en het sinaasappelsap door elkaar. Klop de slagroom totdat hij goed luchtig is en doe tweederde door het kwark mengsel. Haal de springvorm uit de koelkast en schep dit mengsel erin en strijk het plat. Versier je taart met de stukjes mandarijn en de overgebleven slagroom.

Dit was het recept voor vandaag, hopelijk vonden jullie het leuk. En eet smakelijk.
Xx

Het recept en de afbeelding komen van http://www.taartrecepten.net/sinaasappel-kwarktaart


-

1 opmerking:

www.beautybybente.jouwweb.nl zei

Ziet er heel zomers uit inderdaad!
Leuk artikel!

Xoxo Bente