Vandaag heb ik weer een lekker recept voor jullie en omdat het zomer is heb ik gekozen voor iets met aardbeien. Het is namelijk een luchtige aardbeien taart, ik wens jullie veel bakplezier.
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 200 gram suiker
- 75 gram bloem
- Rasp van één citroenschil
- 75 gram maizena
- 250 ml slagroom (uit een bekertje, dus niet kant en klare uit een spuitbus)
- 250 gram aardbeien
- één zakje klopfix (van bijv. Dr. Oetker)
- poedersuiker
Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden celcius en vet de bakvorm in. Splist (het eigeel en het witte van elkaar scheiden) alle eieren en mix het eigeel met 2/3 deel van de suiker en citroenrasp luchtig. Mix daarna met een schone mixer 1/3 deel van het suiker met het eiwit stijf. Schep het eiwit door het eigeel-mengsel. Meng de maizene met de bloem en zeef dit boven het eiermengsel. Schep het meel er voorzichtig doorheen, want als je gaat roeren wordt de cake minder luchtig. Giet het mengsel in de bakvorm en zet het 25 minuten in de oven. Controleer met een saté prikker of de binnenkant gaar is (als de saté prikker vochtig aanvoelt nadat je hem in de cake hebt geprikt is de cake nog niet gaar). Laat de cake afkoelen en snij hem dan horizontaal doormidden. Klop de slagroom met de klopfix stijf en bestrijk beide doorgesneden helften van de cake hiermee. Snijd de aarbeien in plakjes en verdeel ze over de onderste helft van de cake. Dek dat af met de bovenste helft van de cake en bestrooi het met flink wat poedersuiker. Bewaar de taart in de koelkast.
Dit was het recept van vandaag, hopelijk vonden jullie het leuk. Maak een foto van het resultaat en stuur die naar real.girls141@gmail.com of tweet hem naar @Dutchgirlss_x. Wat is jouw favoriete ijssmaak? Laat het achter in de reacties.
Xx
Het recept en de afbeelding komen van www.leukerecepten.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten