zaterdag 8 juni 2013

Cookies

Ik denk dat de meeste van jullie wel eens koekjes heeft gebakken. Ik doe dat ook regelmatig en hou er vooral van om allemaal verschillende vormpjes te maken. Maar wat ik ook heel leuk vind is om te experimenteren, door allemaal dingen in het beslag te gooien. En ik ga jullie wat leuke variates laten zien die ook heel lekker zijn in koekjes. Ik heb ze allemaal uitgeprobeerd.



Voor degene die geen recept hebben volgt hierbij het recept dat ik altijd gebruik als ik koekjes ga bakken.

Ingrediënten:

- 125 gram ongezouten boter
- 100 gram witte suiker
- 1 theelepel vanille-essence
- 200 gram bloem
- 1 geklopt ei
- een snufje zout

Wat moet je doen?

- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
- Mix de boter en de suiker door elkaar, natuurlijk wel in een grote mengkom.
- Voeg het meel, het ei, zout en vanille-essence toe en meng het goed door elkaar.
- Kneed al het deeg tot één grote bal
- Nu kan je leuke vormpjes maken, of niet.
- Doe ze ongeveer 12-15 minuten in de oven.



Mijn eerste variate is met chocolade, er zijn verschillende manieren hoe je dat erbij kan doen. Je kan het in stukjes breken en dan in het beslag gooien. Je kan het als de koekjes op de bakplaat liggen erover heen strooien. Maar je kan ook de chocolade smelten en dan als de koekjes klaar zijn, die er voor een deel in dippen. Your choice.

Oké, de volgende is al iets minder voor de handliggend, maar als je het eens hebt geproefd wil je niet meer anders. Namelijk met stroop! Als je stroop gewoon in het deeg doet proef je het niet echt, maar als je het op de koekjes strooit voordat ze de oven in moeten dan wel. Het is echt lekker, tenminste dat vind ik.


Nu iets wat ik pas afgelopen weekend heb ontdekt, maar het is echt lekker, ookal ziet het er vies uit. Marsmallows door je beslag doen. En als je grote marsmallows hebt doe je ze gewoon in kleine stukjes. En de marsmallows werden bij niet zwart, dus nog beter.


Het volgende extra ingrediënt heb ik helaas nog niet zelf uit geprobeerd, maar ik wil het heel graag eens doen. Ja ja, M&M's in mijn koekjes stoppen. Ik denk dat het het leukste is om ze gewoon in de koekjes te duwen als ze op de bakplaat liggen, maar je kan ze natuurlijk ook door het beslag doen. Ze zien er zo leuk uit!


Wat ik ook nog eens wil proberen is appel door mijn koekjes doen. Ik kan het me eigenlijk niet voorstellen of het lekker is of niet. Dus dit ga ik zeker nog eens uitproberen, natuurlijk niet zo mooi als op het plaatje, maar gewoon, mijn rampen koekjes met appel erin.

Dit was het alweer, hopelijk vonden jullie het leuk. Wat doe jij het liefste in je koekjes?
Xx

Alle plaatjes komen van www.weheartit.com


1 opmerking:

Bente zei

Hihi, leuk artikel!
Ik ben nog al verslaafd aan chocolade koekjes, haha!

Die m&m koekjes ga ik zeker ook een keer maken, en die met stroop ook!

xoxo Bente